I går var Albert til sundhedsplejersken – eller distriktskötersken, som hun kaldes her omkring. Det foregår på BVC, som står for barnvårdcentralen og ikke har noget med MVC at gøre – det er nemlig mödravårdcentralen… Ok!

BVC tager sig af ungen, MVC tager sig af mig!

Nå, men afsted til BVC. Sundhedsplejersken havde ringet forinden og forhørt sig, om hun skulle komme ud, eller om jeg havde mod på at komme ind til hende. Det havde jeg – og også lyst til lidt adspredelse, for godt nok er livet som nybagt mor så fjernt fra alt, hvad jeg kender til, og det er skønt og dejligt og hyggeligt at have tid og mulighed for at nusse rundt med jordens nuserste baby… men altså… et afbræk var også velkomment, ikk!

Eftersom det var første besøg af mange – vi starter med en gang om ugen – så var der journaler, der skulle startes op, informationer, der skulle på plads, kortlægning af arvelige sygdomme i familien (sukkersyge og kræft – blev sguda helt panikslagen på knægtens vegne lige dér men valgte af skyde det fra mig igen. Han har fået den genpulje, han nu engang har. Vores opgave er at lære ham fornuftige vaner og give ham det bedste af det bedste… og så må livet og skæbnen tage den derfra. Bekymringer af sådan karakter hjælper sikkert ikke nogen ligenu, i hvert fald!). Og så en stabel så høj af informationer om ditten og datten. Den må jeg sortere i en dag ved lejlighed. Mest interessant er nok “Barnets bok”, som vist egentlig bliver hans vandrejournal herfra – med overblik over, hvad han gerne skulle kunne hvornår og alt sådan noget.

Og så skulle han vejes og måles. Af med tøjet. Og som den forudseende mor, jeg jo er, havde jeg iklædt ham en besværlig bodystocking, som ikke er så nem at på- og afmontere. Jeg havde naturligvis ikke tænkt på, at sundhedsplejersken ikke havde tænkt sig at hjælpe men derimod observere, om jeg nu havde styr på det med at holde hoved og ikke hive arme af led mv. Så dér stod jeg i varmelampens skær og svedte tran… og præsterede vist til UG!

Og så til bleen! I det øjeblik, jeg åbnede op for den, åbnede Albert op for…. ja… for lort i stride strømme! I stride strømme, siger jeg jer. Ud over underlag og det hele. Jeg tørrede og tørrede og overvejede, om man kunne sætte en prop i eller vende ungen på hovedet eller et eller andet for at få det til at stoppe. Langt om længe havde han gjort sig færdig, og han var klar tl vægten – så jeg løfter ham op, hvorefter han lige presser en sidste gang… men en lunken håndfuld lort til mig til følge! Tilbage var der kun at grine… 🙂

Nå men – fakta som følger:

Vægt: 3660 gr.

Længde: 50 cm. (Dvs., at han er krøbet! Det kan ikke være i vask, for han har ikke været i bad endnu!)

Hoved omfang: 37 cm.

Totalt perfekt standardbaby, der er vokset lidt og krøbet lidt.

Håret er stadig mørkt med ser ud til at lysne en smule – måske mod det rødlige.

Øjnene er stadig blå men mørkere nu, end da han lige blev født.

Og så til dagens billede – taget lige efter en 1½ times amning og lidt NAN (mælkeerstatning) til at spæde op med. Altså mæt og træt 🙂