Så er det ved at være tid for Alberts barnedåb, som finder sted på søndag i Pedersborg Kirke ved Sorø.

Vi har valgt at lade ham døbe i Danmark, da vi ikke har stort kendskab til den svenske folkekirke og ikke føler tilhørsforhold til den. Hvis Albert på et tidspunkt i sit liv får behov for at høre til den svenske kirke, så må han gøre, hvad der er nødvendigt for at komme til det – for nuværende har vi taget en beslutning på hans vegne, og om han så til sin tid vælger at følge den og lade sig konfirmere mm. bliver selvklart hans valg.

Pedersborg Kirke er den kirke, jeg har den største tilknytning til. Der er jeg konfirmeret, og der havde jeg min gang op igennem min skoletid. Min far blev bisat fra den kirke sidste sommer, og han har sin smukke plads på et flot gravsted lige ned til søen – på sin vis vil han også være tilstede på søndag, og det er nok så vigtigt for mig. Han nåede aldrig at se Albert, men han nåede heldigvis at få at vide, at han var på vej, inden han gik bort. Meget modsætningsfyldt og meget meningsfyldt på én og samme tid.

Den lokale præst i Pedersborg er provst Lars Poulsen, som vil forestå dåben.

Vi har inviteret de allernærmeste fra familierne til barnedåben. Vi bliver 18 i alt til frokost på golfbanens restaurant Tee-stedet tæt ved Sorø. Vi gjorde os overvejelser om, hvorvidt vi skulle holde en større barnedåb og invitere vores venner med også, men i sidste ende faldt valget på den lille, hyggelige komsammen – dels fordi vores familier faktisk ikke tidligere har haft mulighed for at mødes, og dels fordi vi begge to synes, at det er en begivenhed, hvor højtideligheden i kirken skal være det centrale. Fest for alle venner og bekendte skal vi nok få sat på skinner ved en senere lejlighed – det behøver ikke finde sted en søndag omkring middagstid med en tre måneder gammel hovedperson 🙂

Lotte bliver Alberts gudmor. Det gør hun, fordi hun indirekte er skyld i, at han kom til 🙂 Det var Lotte, der sørgede for, at Niels og jeg mødte hinanden – og derfra gik historien jo sin egen finurlige gang. Lotte er samtidig min bedste veninde og har været mit livsvidne i mere end 10 år efterhånden. Hun er også en af Niels’ bedste venner, og vi ved, at hun vil tage sit ansvar som samlende figur meget alvorligt, hvis det utænkelige skulle ske, at vi ikke selv vil være i stand til at tage hånd om Alberts opvækst. Hun er et ærligt, troværdigt, ansvarsfuldt, retfærdigt og skarpt tænkende menneske, som vil kunne sikre Alberts tarv i enhver henseende. Vi ønsker, at Lotte altid vil være det vigtige menneske i hans liv, som hun allerede er.

Albert får yderligere fire faddere: mine søskende og Niels’ søskende, som hver især har gode egenskaber, som vi håber, de vil have lyst til at præge Albert med fremover, ligesom de forhåbentligt alle vil tage stor del i hans gøren og laden.

Niels’ lillesøster Helle er kreativ, indlevende og omsorgsfuld, og hans lillebror Christian er målrettet, trofast og god til penge 🙂

Min storebror Thomas er arbejdsom, humoristisk og stærk, og min storesøster Nina er intilligent, kærlig og rationel under pres 🙂

Alle fem besidder de masser af flere gode karakteregenskaber end de her nævnte, og med dem i ryggen er Albert rigtig godt dækket ind på alle områder.

Albert vil på dagen være iklædt en dåbskjole, som er blevet til ud af Nina’s gamle konfirmationskjole. Kjolen er enkel og ren i snittet, og med et forårsgrønt skørt inden under vil Albert med garanti gøre en god figur.

Jeg store fjols fik ikke taget et billede af kjolen, som den så ud, inden jeg klippede den i stumper og stykker for så at sætte den sammen til en model str. 68 cl. Øv!

Når dåben er vel overstået vil vi få syet Alberts navn og dåbsdato i den – og så skal den i skabet og hænge og gemmes, indtil den en dag måske igen skal i brug…

Nåja, og Alberts fulde navn bliver Albert Vodstrup Leidesdorff 🙂