… i verden, og alligevel er støvsugeren det eneste, der duer (lige indtil katten kommer forbi!):

Alberts kamp med støvsugerslangen – klik her for at åbne filmklip

Og så har Albert igen været på farten og en tur forbi Sorø, hvor der var fødselsdg på programmet – man behøver vel ikke nævne, at ungen havde selskabets fulde opmærksomhed, vel?

Sensommeren er så småt over os, og selv om solen skinner, så kan vinden godt være lidt skarp. Særligt for små hoveder med tyndt hår, så Albert har hætten godt op om ørerne, når terrassen udforskes:

Albert er jo sådan en, der kravler nu, hvilket ikke efterlader de stakkels forældre med mange pauser i løbet af dagen. Så er der ledninger, der skal tygges – planter, der skal have vendt pottemulden – en støvsuger, der skal sættes grundigt på plads… ja, skærmydslerne for en næsten 7-måneders baby er utallige! Og så kan man faktisk godt få brug for en pause og et sikkert sted at sidde, så man ikke slår sig, når man tilter om at træthed (og nåja, så får forældrene jo også lige et pusterum… totalt win-win!):

Selv om Albert kravler, så er teknikken ikke den allerbedste, og han bruger rigtig mange kræfter på det. Så han er naturligvis igang med at finde en mere hensigtsmæssig metode, og det bedste sted at øve dét er i sengen, hvor knæene ikke får skrammer, og panden højest får en bule med på vejen, når balancen glipper:

Albert ER vitterligt verdens gladeste baby, og han deler rundhåndet ud af smil og grin dagen lang:

Alberts selvbestaltede træningslejr – klik her for at åbne filmklip

I morgen er Albert 7 måneder gammel, hvilket jo er helt igennem ufatteligt. Han kan så mange ting nu, og hans sind og karakter træder tydeligt frem. Han er en glad lille én, der kan lide selskab omkring sig. Han er kærlig og gider stadig godt hænge på en arm og blive nusset på kinderne – særligt, når det er Bella, der står for nusseriet 🙂 Han er mild og blid og bliver ikke sur og ked af det, selv om han er træt – så bliver han egentlig bare fjollet og synes, at alt hvad vi foretager os, er skæppeskønt og værd at slå sig på lårene over.

På torsdag begynder Albert og jeg til babysvømning; det skal blive sjovt at lære nye tricks med den lille vandhund.

Og på fredag skal han til sundhedsplejersken, som skal tjekke, om han ser ud til at genkende sine forældre og i øvrigt kan høre og reagerer på farver og lyde. Vi sover roligt om natten i forvisningen om, at han selvfølgelig klarer testen til UG med kryds og slange 🙂 Mere interessant bliver det faktisk, hvor meget han er vokset, for han vejer godt til nu, og babyhuldet har fordelt sig anderledes på ham nu, hvor han mosler så meget rundt og får brændt krudt af i stride mængder.

Albert har fin koordination og bruger venstre hånd til at gribe ud efter en bold, der triller på gulvet. Det er også primært venstre hånd, der bruges til at få kiks og andet godt indenbords, men det er højre, der er i sving, når han har bestemmer-minen på og udsteder odrer understøttet af et par gedigne slag i bordet.

Albets hår har ændret farve og er nu nærmest helt lyst med et rødligt skær i solens lys. Hans øjne ændrer sig langsomt fra den klare blå til noget brunt/grønt, så mon ikke det hele ender op med et perfekt mix af morens og farens gener? 🙂

Nåja, og så er Albert blevet grandfætter til fætter Lasses og Annes lille dreng. Tillykke til ham og dem 🙂