Der ligger næsten i sagens natur, at der er fuld knald på Alberts udvikling. Sådan skal det være, og det er bare om at hænge med så godt, man kan… Men ind imellem så gør han lige et eller andet eller kan ét eller andet, som man bare synes er helt vildt. Som for eksempel forleden, hvor han fandt ro i at sidde og lege med duploerne i eget rolige selskab inde på værelset – jeg var så heldig at fange i en ubemærket stund, hvor han ikke gjorde sig til for et kamera eller benovede forældre med iiihh’er og ååååhh’er i en uophørlig strøm:

Albert og Duplo – klik her for at åbne filmklip

Tænk, så sidder han bare dér og leger – og når han løber tør for klodser, så hopper han da lige ned og henter en mere og leger ellers videre. Han sad der nok i 10-15 minutter, og det er altså lang tid at holde sig selv beskæftiget, når man er 16 måneder… eller i hvert fald når man hedder Albert og er 16 måneder!! 🙂

Stort var det også den dag, hvor han lige pludselig fandt ud af, at han kan bakke! Det var en af de sidste dage i Sverige, og huset var så godt som tømt for flyttegods, så der var plads til fri bevægelse på stuegulvet. Det var spas – og mangen en gang har vi efterfølgende grinet af og med ham, når han lige pludselig kommer i tanke om bakke-kompetencen og sætter i bakgearet med et smørret og skælms grin i hele ansigtet (og mednetop det udtryk ligner han son morfar, når han var i sit vittige hjørne… svært at stå for!)

Albert bakker (og moonwalker lidt) – klik her for at åbne filmklip

Jeg har tusindvis – arrhh, måske kun hundredevis – af små filmklip liggende, som jeg ville have delt med jer undervejs, men så skulle vi lige skifte spor i livet, og der blev lige rigeligt at se til i en periode. Nu er der så småt mere ro på, og så må jeg jo lade dem drysse efterhånden… For der sker jo hele tiden nyt – så kan han det ene og så det andet. Selv hente sine sko på opfordring, selv sætte sig ned og tage dem på (næsten!), selv kravle i badekarret (nogen gange, andre gange må han lige hjælpes: Albert i det grønne badekar – klik her for at åbne filmklip). Osv. osv.

Som skrevet tidligere: livet med en Albert i huset er aldrig kedeligt – allerhøjest lidt hårdt i ny og næ, men langt det meste af tiden egentlig bare sjovt og rart og dejligt 🙂


Et af de få billeder af Albert og Mor sammen 🙂

Og et af de mange af Albert og Far 🙂

Hvad?