Engang for længe, længe siden inden varmen gik amok og sendte de fleste af os til tælling i skyggen – ja, dér var der en mor til en Albert, som lige fik fanget ungen i fri leg med yndlingslegetøjet…. bolden:

Albert og bolden I – klik her for at åbne filmklip

Albert og bolden II – klik her for at åbne filmklip

Og så tog han sig ellers en tur i bilen – med sommerhatten på sned:

Alberts nye autobil – klik her for at åbne filmklip

Alberts forældre har været så svineheldige at få adgang til et sommerhus i det nordsjællandske, og dér skal noget af sommerferien afholdes… i går var vi forbi på et rekognosceringstogt, og der blev hygget i skyggen af skønne gamle træer – Albert nød et jordbær og en kage:

Albert i sommerhus – klik her for at åbne filmklip

Men akkeja, det er jo ikke lutter afslapning at have sådan et sommerhus – græsset skal holdes nede:

Albert slår græs – klik her for at åbne filmklip

Sommerheden har også bragt masser af selskabelighed med sig – her er Albert med til Maikens fødselsdag, hvor der var herligt meget spændende legetøj og et badebassin til rådighed…. ren spas!!
MMMmmmmmm….en bastogne i træernes skygge. Albert stornyder og -trives 🙂
Bar numse, en spand og en Moster, der gider lege….åhhhhhh altså, hvor dejligt 🙂

Nåja, og så er Albert fuld af ord og sprog nu – han snakker løs, pludrer og efterligner alt, hvad der bliver sagt med perfekt intonation… blot er det endnu svært at tyde ordene helt.

På det faste repertoire har vi nu – ud over hej, hejhej, hejdå, farvel, hallo, Mor, Far, Bella og Ralde (som jo er katten): “mere”, “mad” (og “mere mad” naturligvis!), “tallerken” (altså…nok mere “a’erken” – men altid når han ser en tallerken, som vi VED jo lissom, at det er det, han siger!), “sko”, “vand” (af og til stadig “vatten”), “tack”, “godnat”…. og så selvfølgelig “NEJ” i ét væk 🙂

Og så er der alle lydene, som han bruger for at gøre opmærksom på det ene eller det andet: “duutt” når han vil have vælling til natten, “ttsssss” når han tisser, “lalalala” for dans og musik, “av av” når noget gør ondt, “hov” når han taber noget eller bliver forbavset osv. osv.

Han kombinerer mange af de ovenstående ord og lyde og gør sig faktisk ganske forståelig for den indviede 🙂 Det er en fest at følge hans sproglige udvikling, og der er vist ingen tvivl om, at vi snart har en ustoppelig speedsnakker i familien… 🙂