Albert er en rigtig selskabspapegøje. Han kan lide, når der sker noget omkring ham, og han går gladeligt fra arm til arm, hvis bare de arme sørger for at holde ham oppe, så han kan følge med i alt, hvad der sker!

Her er det kusine Signe og storesøster Bella, der lægger sig i selen for holde ham beskæftiget:

Og så kan Albert sidde selv! Jow jow… ved hjælp af en god dyne i ryggen gjorde Albert sin debut udi at sidde i højstol alene. Sikkert ikke en stor ting for menneskeheden sådan generelt betragtet, men hans forældre var svært stolte og benovede og ude af stand til at fatte, at udviklingen går så stærkt!

I det hele taget kan Albert rigtig godt lide at være med, hvor det sker. Her er han med til at lave mad sammen med farmand i køkkenet – liften er lige ved at være for lille til den lille store mand, der ved seneste visit hos sundhedsplejersken havde rundet de 12 pund og nu vejer 6150 gr. fordelt på 58,5 cm.

Han er en tæt og stærk knægt – “ovanligt pigg och frisk”, som barnelægen udtrykte det, da han var til et obligatorisk 2-måneders-tjek hos ham i sidste uge. Frit oversat betyder det “usædvanligt vågen og sund”. Moderen kunne naturligvis næsten ikke være i sig selv af stolthed og glæde over, at Albert bare vokser og trives og er en glad og interesseret baby, der følger alle udviklingstrin og kan og gør det, han skal kunne og gøre på nuværende tidspunkt. At lægen så også kom med en kommentar om, at “hovedet sidder tæt på kroppen på den lilla gubban” valgte jeg så ikke at hænge mig så meget i :o)

Det næste store skridt bliver vel, at Albert opdager sin fødder eller hænder. Højre hånd er konstant i bevægelse, og han vifter utrætteligt sig selv om næsen med den. Så på ét eller andet tidspunkt går det vel op for ham, at det er hans egen hånd, og at han kan styre den – det skal nok blive skægt 🙂 Hænderne bruges også til at tygge på og give kløende gummer klø, så tænder er der nok også på bedding.

Det går stadig rigtig godt med at sove, og vi nærmer os efterhånden noget, der kan kaldes en fast rytme med 2-3 timers lur om formiddagen, en tilsvarende lur igen om eftermiddagen, nogen gange en lille powernap omkring aftensmadstid og så ellers sove for natten et sted mellem 20-21 om aftenen. Så er der optankning omkring kl. 4, hvorefter vi sover videre til omkring kl. 7 om morgenen. Det mønster kan vi vist ikke tillade os at klage over, så det gør vi heller ikke!

Enkelt nætter trækker Albert natmaden til omkring kl. 5, så vi er forhåbentligt lige på kanten af at kunne få en hel nats søvn. Det bliver en stor morgen, når vi første gang kan slå øjnene op og konstatere, at nattesøvnen ikke har været afbrudt. At det så har konsekvenser i form at overfyldte bryster og mælkepletter på sengetøjet, dét kan vi endda leve med :o)

Slutteligt lige et par bonusbilleder – på arm hos Mormor og til hygge med storesøsteren: